bruidsfotograaf klein budget

Bruidsfotografie klein budget

Trouwen kost veel geld en ook een goede bruidsfotograaf is niet goedkoop.

Een aantal tips om te bezuinigen vind je hieronder maar denk eerst goed na of je bruidsreportage datgene is waar je op wilt bezuinigen?

  • Laat de foto’s maken door een professional en maak je album zelf, tegenwoordig kun je op internet de leukste albums zelf samenstellen. Uiteraard mag je dan niet verwachten dat deze albums er hetzelfde uitzien als bij de bruidsfotograaf (denk bijvoorbeeld aan de dikte van de pagina’s, de printkwaliteit en de grootte van het boek) maar het is wel een manier om kosten te besparen bij je trouwreportage.
  • Tijdens de feestavond kan je de fotograaf nog aanwezig laten zijn op de locatie maar vaak komen daar geen hele ‘mooie’ plaatsjes meer van. Leg bijvoorbeeld tijdens de feestavond wegwerpcamera’s neer, zo krijg je spontane en veel verschillende foto’s en kan je de bruidsfotograaf eerder naar huis laten gaan.
  • Mocht je er toch voor kiezen om een bekende de foto’s te laten maken ga dan van tevoren met elkaar zitten en bespreek heel goed wat je wilt. Laat foto’s zien van reportages die je mooi vindt. Oefen wellicht alvast van tevoren zo kan je zien of de apparatuur en het fototechnisch inzicht van de gekozen persoon ook echt naar wens is.
  • Je kan beter bij familie en vrienden vragen of zij iemand kennen die kan fotografen anders mist één van je gasten zelf ook alle bijzondere momenten.